Arany ékszerek, gyűrűk otthoni tisztítása

Arany ékszerek, gyűrűk otthoni tisztításaAz arany ékszerek nagyon kedvelt kiegészítőknek számítanak, általában gyűrű, nyaklánc vagy karkötő formájában, de számos egyéb arany ékszert is viselünk rendszeresen. Mivel ezek értékesek, valamint a szépségük is fontos, ezért a rendszeres arany karikagyűrű, ékszer tisztítása nagyon fontos. Nézzük meg, hogy milyen lehetőség van erre házilag.

Az egyik hagyományos otthoni ékszer fényezési módszer a fogkrémes tisztítás. A fogkrémmel átdörzsölt, majd pedig lemosott arany ékszerek régi fényükben fognak tündökölni. Hasonló a helyzet az alkoholos fényesítéssel is. Először alkohollal kell az arany ékszert óvatosan áttörölni, majd pedig szárazra kell törölni. A végeredmény ezután is egy csillogó ékszer lesz.

Szintén otthoni ékszer tisztítási módszer a magnéziumos tisztítás. Nem mindenkinek van persze otthon magnéziumpora, de bármelyik patikában be lehet szerezni. Vízben kell feloldani, és az oldatban áztatni 1-2 napig. Ennyi idő elegendő arra, hogy az oldat kifejtse a hatását és megtisztítsa az ékszereket.

Ha nem akarsz olyan gyakran a tisztítással bajlódni, akkor nagyon fontos a megelőzés. Gyakori oka az ékszerek koszolódásának, hogy folyamatosan viseljük őket. Ha meg akarod óvni az arany ékszereket, akkor fürdéskor, termálvizes strandoláskor, fizikai munkavégzéskor nem szabad őket viselni, és arra is ügyelni kell, hogy krémekkel, parfümökkel, egyéb készítményekkel se kerüljenek kapcsolatba.