Az otthoni és a szakember általi szőrtelenítés összehasonlítása

Az otthoni és a szakember általi szőrtelenítés összehasonlításaA szőrtelenítés az egyik tipikusan olyan tevékenység, amit lehet otthon és szalonban is végezni. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, lássuk ezeket.

Az otthoni szőrtelenítés a népszerűbb, ennek az oka egyszerű, könnyedén és általában olcsón lehet megoldani a szőrtelenítést, és még csak ki se kell hozzá mozdulni. Miért választják mégis egyszer többen a szakember által végzett szőrtelenítést? Mert minden otthon végezhető szőrtelenítési eljárás valamilyen hátránnyal jár.

A legnépszerűbb otthoni módszer a borotválás, ilyet szalonban nem is igazán végeznek, mert sok értelme nem lenne. Hátránya, hogy egyáltalán nem tartós, 1-2 naponta meg kell ismételni a sima felületért.

Gyantázni már nem csak, hogy lehet szalonban, hanem ajánlott is. Ugyan a gyantázás otthon is elvégezhető, de gyakorlottnak kell lenni benne, mert különben égési sérülések jelentkezhetnek, és a gyantázási technikákkal sem árt tisztában lenni.

Végezhető otthon IPL szőrtelenítés is, amihez meg kell vásárolni először az eszközt. Ennek teljesítménye azonban messze elmarad a szalonban található gépektől, hogy biztonságosan használni tudja a hozzá nem értő is őket.

A szakember általi szőrtelenítésnek azonban csak előnyei vannak. A legtöbben a lézeres szőrtelenítést választják, de ahogy feljebb írtuk, már a gyantázást is érdemes szalonban végeztetni. Garantáltan jó eredményt kapunk, a lehető legkevesebb mellékhatással és szakszerű szolgáltatásokkal.