A maxi ruhák az örök kedvencek

A maxi ruhák az örök kedvencekMaxi ruhák alatt azokat a női ruhákat értjük, melyek egyrészesek, alul szoknyában végződnek, mégpedig olyan hosszúban, amely kb. a bokáig, de mindenképpen a térd alá ér. Korábban a régi idők divatjának tekintették ezeket a ruhákat, de manapság újra hódítanak, nem véletlenül.

A maxi ruhákról sokaknak elsősorban a kényelem jut eszükbe, ezek a ruhák ugyanis nagyon kényelmesek, akkor is, ha egész nap viselni kell őket. Ehhez hozzájárul az is, hogy ezek a ruhák általában olyan anyagból készülnek, melyek elősegítik a kényelmet. A kényelemhez egyszerű ruha kiválasztás is társul. Nem kell a felsőt a a szoknyához választani (vagy fordítva), hanem egy teljes öltözetet kapunk. Az egyszerűségnek és a kényelemnek köszönhetően a maxi ruha az egyik legnépszerűbb nyári öltözet, a vékonyabb, egyszerűbb darabok akár strandruhaként is funkcionálhatnak.

A maxi ruha szinte minden testalkaton kiválóan mutat, csak a fazont kell jól megválasztani. Magasabb hölgyeknek a bővebb kialakítás, alacsonyabbaknak viszont általában a szűkebb, valamint a derekánál karcsúsított darabok szoktak jobban állni. A kialakítást tekintve lehet hosszú vagy rövid ujjú, a nyári maxi ruhák pedig akár ujjatlan kivitelben is készülhetnek.

Az elegánsabb maxi ruhák akár alkalmi viseletként is kiválóak. Viselhetők szinte bármilyen lábbelivel, magassarkúval, elegánsabb cipővel, de akár egy szandállal vagy papuccsal is.