Cégmásolat használata egy vállalkozás megismerésére

Cégmásolat használata egy vállalkozás megismeréséreHivatalos céges ügyintézéshez szinte biztosan szükség van cégkivonatra. Nem csak ügyintézésekhez, hanem egy vállalkozás megismeréséhez is kiválóan használható a cégkivonat. Van azonban egy jobb megoldás a cégek részletes megismerésére, mégpedig a cégmásolat.

Először is ismerkedjünk meg a cégkivonat tartalmával. A cégkivonat minden olyan információt tartalmaz, ami egy vállalkozásról a cégjegyzékben a cégkivonat kiállításakor szerepel. A cégkivonat tehát az aktuális információkat tartalmazza. A legtöbb esetben ez tökéletesen megfelel, pl. egy pályázat benyújtása során nem kell tudni annál többet, hogy a benyújtáskor megfelel-e a cég minden előírásnak. Ha viszont a lehető legjobban meg akarunk ismerni egy vállalkozást és annak a múltját, akkor cégmásolatra van szükségünk.

A cégmásolat nem csak az éppen aktuális információkat tartalmazza, hanem minden olyan információt is, amely a cégjegyzékben korábban szerepelt, de azóta törölve lett. A cégmásolattal tehát a cégek teljes történetét végig tudjuk követni, hiteles formában. Ez azért is előnyös, mert nem sok olyan lehetőség van, amellyel ennyi információt megtudhatunk a cégekről. Az aktuális információk nagy részét akár egy internetes kereséssel is ki lehet deríteni, de azt már sokkal nehezebb, hogy mi volt 5 vagy 10 éve. A cégmásolatban viszont minden rögzítve van, ami a vállalkozás életében történt, a pozitív és a negatív információk egyaránt.