Meddig tart beszerezni egy cégkivonatot?

Meddig tart beszerezni egy cégkivonatot?Cégkivonatra számtalanszor szükség van egy vállalkozás életében, így nem árt tisztában lenni azzal, hogy mennyi idő alatt lehet beszerezni a dokumentumot, ha szükség van rá. A cégkivonat beszerzési időt tekintve két lehetőséget tudunk megkülönböztetni, az elektronikus és a papír alapú cégkivonat beszerzést.

Az elektronikus dokumentumokkal könnyű dolgunk van, ezeket ugyanis pár perc alatt be lehet szerezni, köszönhetően az online elérhető cégkivonat készítéssel foglalkozó cégeknek. Az elektronikus formátumú cégkivonatok elkészítése teljesen automatikus, csak a sikeres fizetésre van rájuk szükség. A bankkártyás fizetési lehetőségnek köszönhetően akár hétvégén vagy munkaidőn kívül is lehet azonnal fizetni, és így a cégkivonatot is azonnal elkészül, majd pedig e-mailben meg is kapjuk néhány perc alatt.

Papír alapú cégkivonat (közhiteles cégkivonat) igénylése esetén kicsit többet kell várni, mivel ezt nem lehet e-mailben kiküldeni, itt már szállítási idő is van. Szerencsére a lehetőségekhez képest viszonylag hamar megkapjuk a cégkivonatot így is. Közhiteles cégkivonat igénylése esetén általában maximum 2-3 munkanap alatt szokott megérkezni a dokumentum, ennyit kell tehát a beszerzésre szánni. Érdemes néhány tényezőt szem előtt tartani, ha az utolsó pillanatra hagyjuk a közhiteles cégkivonat beszerzését. Az egyik, hogy a 2-3 munkanapnál is lehet több a beszerzési idő, ha valami nem várt dolog jön közbe. A másik, hogy ez a folyamat nem teljesen automatikus, mivel a csomagot, amiben a cégkivonat jön, valakinek ki kell küldeni.