A webáruház bérlés hosszútávon nem kifizetődő

A webáruház bérlés hosszútávon nem kifizetődőManapság az egyik legnépszerűbb vállalkozás indítási lehetőség a webshop indítás. Nem véletlenül, ugyanis nagyon egyszerű elindítani egy webáruházat, különösen akkor, ha a webáruház bérlést választjuk platformként. Az egyszerűség és a gyors elindítás ellenére hosszú távon mégsem a webshop bérlés lesz a jó választás a következők miatt.

A webáruház bérlést legtöbben azért választják, mert havi pár ezer forintból el lehet indítani egy webshopot, pár perc alatt. Rövid távon nem lehet eredményeket elérni egy webshoppal, hosszú távon viszont a webshop bérlés helyett a saját webáruház készítése jobb választásnak bizonyul.

A saját webáruházat egyszer kell kifizetni, utána nincsenek havidíjak. Általában 2-3 év után így már anyagilag is jobban megéri ez a módszer, mint a bérelt webshop. Mivel egy webshopot nem 2-3 évre készítünk, így hosszabb távon anyagilag még jobb lesz a saját webshop készítés.

A bérelt webshopok addig szoktak megfelelni, amíg minden funkció, amire szükségünk van, szerepel a választható csomagokban. Ha viszont bármilyen egyedi fejlesztésre, módosításra van szükségünk, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, mivel sokkal jobban megéri az erőforrásokat olyan funkciók fejlesztésére fordítani, amit több mindenkinek el lehet adni, nem csak egy ügyfélnek.

Hasonlóan nagy beruházás webshop bérlés esetén az egyedi dizájn készítése. A bérelt webshopok sablonokra épülnek, emiatt nem rendelkeznek egyedi kinézettel. Egyedi design tervezése és programozása gyakran egy saját webshop többszörösébe is kerülhet.